Tagliatelle z łososiem
Przepis na 2 osoby
TEKST W PRZYGOTOWANIU
Składniki:
- Makaron tagliatelle "Lubella Pełne Ziarno" (Gniazda wstążki tagliatelle) - 4 gniazda na 2 osoby
- łosoś (filet) ok 300 gram,
- cebula czerwona 2 szt.,
- czosnek, ząbek lub w proszku,
- sól
- pieprz cytrynowy "Kamis"
- papryka ostra (odrobinę do smaku)
- olej Kujawski do smażenia
- rukola lub pietruszka,
Z Filetu z łososia zdjąć skórę, pokroić w kostkę wielkość ok 1-1,5 cm (upewnij się, że filet nie ma on ości, wielokrotnie przytrafiło mi się znależć ości w teoretycznie "czystym" filecie)
W osolonej wodzie ugotuj makaron "Lubella Pełne Ziarno", twardość "al dente".
Na patelni podsmaż łososia, dodaj cebulę czerwoną pokrój w kostkę. Dodaj przygotowany makaron. Na koniec dodaj pokrojoną rukolę lub pietruszkę.
Smacznego!