Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Tekst w przygotowaniu!!!

 

GULASZ Z KISZONA KAPUSTA


Składniki:

 

  • 60 dag wieprzowiny,
  • 2cebule,
  • 2 czerwone papryki,
  • ząbek czosnku,
  • 1/2 kg kwaszonej kapusty,
  • mała puszka pomidorów w zalewie,
  • 150 ml śmietany,
  • 4 fyżki oleju,
  • po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki,
  • listek laurowy,
  • sól, pieprz

dzania
Mięso pokroić na kawatki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Kapustę odcisnąć, pokroić.

Papryki umyć, usunqu pestki. Pomidory odsaczyć, zalewę zachować. Papryki i pomidory pokroić w kostkę. Mięso przesmażyć. Dodać cebulę i czosnek, zeszklic.
Włożyć paprykę, kapustę i pomidory. Dodać sok pomidorowy, listek laurowy, przyprawić, wymieszać. Dusić pod przykryciem 45 minut. Tuż przed podaniem gulasz wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku.

Podawać z ziemniakami.